keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Viaje al sur, Navidad y Año Nuevo


Hola! 
Siitä onkin jo yli kuukausi, kun viimeisen kerran kirjoitin tänne. 24. Marraskuuta alkoi meidän districtin etelänreissu. Käytiin aina Calafatessa saakka ja palattiin Barilochen kautta takaisin Olavarriaan. Yhteensä reissu kesti noin 2 viikkoa. Noihin kahteen viikkoon sisältyi mm. pingviinejä, jäätikkö, Barilochen kaunis luonto sekä paljon aikaa bussissa.   

Calafate
Vas. Chiara(Sveitsi), Cecilia(USA), Giulia(Italia) ja Wilma(Suomi)


District 4920





Glaciar Perito Moreno


 
Pingviini Puerto Madrynissä

Pari viikkoa reissun jälkeen lähdettiin host-perheen kanssa Buenos Airesiin kahdeksi päiväksi. Kierreltiin vaan lähinnä keskustassa ja käytiin shoppailemassa. Oli kivaa virkistystä käydä joskus vähän isommassakin kaupungissa, sillä mun kaupungissa Olavarriassa on vain noin 100 000 asukasta.





Aika menee kovaa vauhtia, joten ihan huomaamatta koittikin joulu ja uusivuosi.  Argentiinalainen joulu eroaa selvästi tutusta suomalaisesta joulusta. Illalla 24.12 kokoonnutaan koko perheen voimin syömään illallista. Ruuaksi ei suinkaan tarjota laatikoita ja kinkkua vaan grillattua lihaa. Kello 12 toivotetaan hyvät joulut ja tästä se itse juhla vasta alkaa. Kun aikuiset lähtevät nukkumaan, nuoret menevät juhliin. Itse en kuitenkaan näitä kuuluisia joulun juhlia saanut kokea, sillä menimme host-perheeni kanssa Laprida nimiseen kaupunkiin juhlistamaan joulua muun suvun kanssa.

29.12 lähdettiin taas host-perheen kanssa matkaan, tällä kertana suuntana oli Mar del Plata. Mar del Plata on noin 4 tunnin ajomatkan päässä sijaitseva kaupunki ja kävin moikkaamassa siellä toista suomalaista vaihtaria Wilmaa.



 Seuraavana päivänä jatkettiin matkaa kohti Necocheaa. Necochea on hyvin samanlainen kuin Mar del Plata mutta hieman pienempi. Vietin siis rantakaupunki Necocheassa uudenvuoden yhdessä host-perheeni kanssa. Uusivuosi on täällä suhteellisen samanlainen kuin Suomessa, ilotulituksineen kaikkineen.  



Loppuun vielä sekalaisia kuvia kuluneelta kuukaudelta:



Leivoin itsenäisyyspäivänä mustikkapiirakan ja jouluksi piparitalon

                      
Mun tän hetkiseen host-perheeseen muutti myös uusi perheenjäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti